07 April 2011

Decadente chocoladecake - Glutenvrij&Suikervrij

Overmorgen gaan we met het gezin en mijn ouders lekker een weekendje naar Kent. Boogschieten, winkelen bij Tesco, eten in de pub... Ik kijk er nu al naar uit! Hopelijk zit het weer mee en valt het schieten met een zwaardere boog (Robin Hood soort) reuze mee!

Maar dit terzijde. Hoewel niet helemaal, omdat dit betekent dat ik pas op z'n vroegst aankomende maandag weer iets kan schrijven! En ik kan jullie natuurlijk niet op een droogje het weekend insturen! Dus daarom vandaag nog een post met een lekker recept dat jullie van het weekend kunnen maken om de afstand tussen ons te verkleinen. ;-)

Deze cake vind ik heerlijk. Hij is smeuïg, fudge-achtig en bevat vooral heel veel chocola. Zowel donkere als witte chocola. En omdat het slechts een pannetje op het vuur nodig heeft om alles te mengen is ook deze cake heel eenvoudig om te maken.

200 gram pure chocola (70%)
125 ml kokosmelk
2 eieren
250 gram amandelmeel
1/2 tl zeezout
200 gram witte chocola in stukjes (een reep bij de Natuurvoedingswinkel), of in 'pistoles' (Hanos)

Smelt in een steelpannetje de donkere chocola met de kokosmelk. Blijf er bij en roer steeds om. Als dit gesmolten is, roer je de eieren erdoor tot er een mooie homogene massa ontstaat. Voeg dan de amandelmeel en het zout toe. Als dit goed doorgeroerd is, roer je de helft van de witte chocola erdoor.
Stort dit in een bakblik bekleed met bakpapier en strooi de overige witte chocola eroverheen. Bak dit op 175 graden in 20 tot 30 minuten gaar.

Eet smakelijk en fijn weekend alvast!

13 comments:

 1. Heel veel plezier in Kent! En ja, de cake ziet er heerlijk uit. Nog even en dan heb ik weer een oven( is de keuken er)...

  ReplyDelete
 2. O, ik krijg gelijk trek.
  Wat ziet dat er heerlijk uit.
  Een heel fijn weekend.

  Groeten Herma

  ReplyDelete
 3. Ik ben zo blij dat ik deze site via yvonne (die op een berichtje van mij via suikerwijzer reageerde) heb gevonden. Want ik was bang omdat ik choclade heel erg lekker vind, maar ik wil stoppen met suiker en gluten ben ik blij dat er toch nog wel dingen zijn die gemaakt en gegeten kan worden voor iemand met diabetes(ik dus).

  M.v.g Annie

  ReplyDelete
 4. Hallo Annie en welkom!

  Mijn recepten op deze website zijn altijd suikervrij. Ik eet zelf geen suiker meer en voel me er stukken beter bij. Ik probeer met mijn recepten inderdaad te laten zien dat je wel degelijk wat lekkers kan hebben zonder direct de vervelende bijkomstigheden van suiker te moeten ervaren.

  Uiteraard geldt met alle zoet (behalve stevia), gebruik met mate want het blijft een zoetmiddel!

  Succes en veel leesplezier!
  Heleen

  ReplyDelete
 5. Hoi Heleen, waar kan ik zo goedkoop mogelijk chocolade van meer dan 70% cacao kopen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bij de Aldi of Lidl.

   Groetjes

   Delete
  2. Klinkt heerlijk, voor hoeveel personen is dit ongeveer?

   Delete
 6. Bij mij is de witte chocolade helemaal niet mooi wit gebleven zoals bij jou, maar een beetje bruin geworden. De cake heeft 20 minuten in de oven gestaan. Dat lijkt me toch niet te lang. Heb je een tip zodat mijn witte chocolade mooi wit blijft? Ik heb speciale smelt chocolade rondjes gebruikt.

  Misschien een idee om de witte chocolade erop te leggen als de cake uit de oven komt? de cake is dan nog zacht en heet.

  ReplyDelete
 7. Oooohhhh.... dit is LEKKER!!!!!!! Mijn favoriete recept tot nu toe!
  <3 Loes

  ReplyDelete
 8. Is het normaal dat de chocoladetaart bubbelend en ern beetje schuimend uit de oven komt? Het trekt wel weer snel weg. Groetjes, Anne

  ReplyDelete
 9. Hmmmmm.. het water loopt uit mijn mond bij al jouw heerlijke recepten!
  Maar ik heb 1 probleem, waar haal jij die dure amandelmeel vandaan? aangezien in 3 kwart van jouw koek recepten amandelmeel zit.

  Verder ga zo door met bakken :)

  ReplyDelete
 10. Zou dit ook met ander meel kunnen? Ik vind de amandelsmaak nogal overheersend. Het idee om de witte chocolade bovenop te doen een goed idee, van mijn witte choco was weinig meer over, was meer verbrand.

  ReplyDelete
 11. superrrrrrrrrrrrrrr lekkerre cake
  ben op candida dieet
  gemaakt met zwarte chocolade met stevia en kokosroom en bovenop topping gedaan met restje opgeklopte kokosroom met wat gesmolten zwarte chocolade omdat er geen witte bestaat met stevia en overstrooid met kokospoeder
  het werd dus een reuze bounty cake
  super ik heb iets zoet gevonden die ik lekker vind (stevia vind ik niet lekker van smaak normaal , maar hier smaakt het niet zo door)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...