Links

Gezond Leven 101

Op deze pagina heb ik een verzameling van links, boeken en artikelen geplaatst waar ik zelf veel aan heb (gehad) in mijn niet aflatende zoektocht naar gezondheid en voeding. Je vindt hier niet alleen artikelen geschreven op Eet goed, voel je goed, maar ook veel informatie en andere leuke schrijfsels van mede-bloggers. De websites die ik hier ook neerzet, zijn allemaal plekken waar ikzelf veel op lees en waarvan ik zeker ben dat de schrijver(s) zich inzetten voor goede gezondheid en een kritische kijk op zaken hebben. 


Mijn mening is, dat het niet uitmaakt wat je met je gezondheid doet, als je het maar bewust doet. En ik hoop dat deze verzameling je daarbij kan helpen. 


Gezonde groeten,
Heleen Quantrill


Ander Schrijfwerk

Lees hier het artikel dat in het Kerstnummer van GezinsGids heeft gestaan.

Lees hier de column dat ik voor Fit met Voeding heb geschreven in een wedstrijd.

Gezonde Beginselen

Hoe begin je een glutenvrij dieet?

Wat zijn goede en noodzakelijke vetten voor een goede gezondheid?

En hoe zit het met melk?

Amandelmeel als superfood

Koop je groenten op de markt! Als je in Emmeloord bent op de donderdag, vind je me bij Vitamientje!

Weston A. Price - Geweldige info over hoe onze voorouders aten. Het boek 'Nourishing Traditions' is op zijn bevindingen gebaseerd

Weston A. Price Engelse Versie - Op deze site staat nog meer informatie, alleen in het Engels.

Leefbewust - Ron Fonteine heeft hier een schatkamer met informatie en nieuwsberichten over alles dat met gezondheid te maken heeft, geopend. Kritisch en grondig, een geweldig begin voor iedereen die de andere kant van het verhaal wil weten.

Het Paleo Principe - Interessante website/ blog van Stichting Het Paleo Principe. Principes, recepten en informatie voor iedereen die meer wil weten over het Paleo Dieet.

Pillie Willie - Zeer kritische kijk op vrij normale en alledaagse voedingsmiddelen en aandoeningen. Scherp, duidelijk en uitgebreid.

GAPS dieet - De Amerikaanse dokter Natasha Campbell-McBride heeft een dieet ontwikkeld die de link legt tussen een verstoorde darmflora/ slecht werkende darmen en verschillende psychologische aandoeningen. Eindelijk is deze informatie ook in het Nederlands! Bezoek deze website voor meer informatie.

Smaakversterkers - Kritisch over E-nummers in onze voeding

Aspartaam - Zeer kritisch over aspartaam en andere light zoetmiddelen

Fit door Gezond Eten - Veel informatie over goede voeding en de o zo belangrijke pH balans in ons lichaam.

Mens en Gezondheid - Heel goed initiatief van een club jonge mensen die gewoon eerlijk en duidelijk willen zijn over afvallen, gezondheid, voeding en sporten.

A Healthy Life - Goeie website van Juglen Zwaan met informatie soortgelijk aan de informatie op mijn blog, alleen dan vanuit een ander oogpunt bezien. Een aanrader!

Foodstyliste - Anoek Lorje is de foodstylist voor al uw foodstyling! Prachtige foto's van eten. Kunstwerkjes op zich. Een bezoek zeker waard!

Healing Foods - HealingFoods is een informatieve site over de link tussen voeding en gezondheid. Inzichten van onderzoekers en artsen die de gebaande paden hebben verlaten. Mensen die terug zijn gegaan naar de basisprincipes van Hippocrates: Let food be your medicine. En: All disease begins in the gut. Deze twee principes zijn zo logisch en vanzelfsprekend dat ze vaak vergeten worden. Ziekte wordt bestreden met pillen en voeding is het vergeten medicijn.

Boeken die niet mogen ontbreken

Nourishing Traditions, Sally Fallon - Een encyclopedie aan informatie over het hoe en waarom van traditionele kookmethoden en recepten.

Magnesium, Marianne Mousain-Bosc - In dit boek wordt de link tussen een magnesiumtekort bij kinderen en verschillende (mentale) aandoeningen gelegd. Bijzonder interessant boek, mede omdat ik zelf bij mijn kinderen merk dat magnesium een positieve uitwerking op hun gestel heeft.

Beyond Despair, Tinus Smits - Als homeopaat stelt Tinus dat aandoeningen in het Autistisch spectrum te genezen zijn. Hoewel het zwaar op de homeopathie leunt, is dit boek de moeite waard om te lezen omdat het nieuwe inzichten in de relatie tussen gifstoffen, voeding, stress en de hersenen verleent.

Voedingstherapie Receptenboek - Dit is mijn eerste boek waarin ik een keur aan recepten, van ontbijt tot avondeten en van soep tot snacks, heb verzameld in de periode dat ikzelf met voedingsintoleranties worstelde. Een aanrader voor iedereen die net met een glutenvrij en suikervrij dieet begint.

Lekker gluten- en suikervrij - Mijn tweede boek draait meer om het zoeken naar vervangers voor alledaagse producten. Pakjes en zakjes 'mogen' niet meer, maar wat doe je nu? Hoe maak je een lekkere dressing of jus en hoe kun je toch een heerlijk en eenvoudig toetje op tafel zetten? Al deze recepten zijn bijzonder eenvoudig en over het algemeen heel betaalbaar. Verder is dit boek 100% lactosevrij (er worden goede alternatieven geboden), dus voor veel voedingsintoleranties geschikt!

Wat zit er in uw eten?, Corinne Couget - Dit boekje is bij veel mensen al bekend. Het is biedt een overzicht van alle E-nummers met hun beschrijving en eventuele risico's.

Disclaimer: Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Mocht een link niet werken, laat het mij dan even weten. 
© 2012 Eet goed, voel je goed

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...